Стремежът на всеки дизайнер е интериорното пространството да бъде в пълна хармония и всеки елемент в него да допълва другия. Когато ние сами сме си дизайнери трябва да се придържаме към същото. Малък но съществен елемент в банята са аксесоарите. Те са финалният щрих. Освен основна функция в поддържането на ред в това пространство те са и много важни от естетична гледна точка. В тази статия ще откриете няколко полезни съвета, които да  улеснят избора ви и да намалят възможността за грешки. Ще разгледаме вариантите, които предлага най-големият чешки производител ВЕМЕТА.

ОПРЕДЕЛЕТЕ СТИЛА НА ИНТЕРИОРА

Аксесоарите за баня са част от цялостната картина и те трябва да съответстват на всички останали елементи. Ето защо големи производители, като ВЕМЕТА предлагат в своя каталог повече от 28 различни серии с аксесоари. Помислете какъв стил е вашата баня класически, ретро, модерен, индустриален, минималистичен. 

Отговорете си на въпроса аксесоарите акцент ли ще бъдат или бихте искали да останат по-скоро незабелязани, това също ще ви помогне да се ориентирате по-лесно.

аксесоари за баня дирекс21 ВЕМЕТА

ВИНАГИ ОТ ЕДНА СЕРИЯ

Винаги се придържайте в избора си към различни възможности от една серия аксесоари, това ще намали вероятността за грешки до минимум и ще направи банята ви стилна. При някои серии възможностите за избор между различните елементи са повече при други по-малко, но винаги съдържат основните неща от, които се нуждаете. Няколко варианта закачалки, поставки за кърпи, за тоалетна хартия, за сапун и четки за зъби, четка за тоалетна, кошче.

аксесоари за баня ДИРЕКС 21 БЕМЕТА

ФОРМАТА

Сериите се различава основно по две неща, форма на основата и цвят.

Обърнете внимание на формата на основата. Когато тя е квадратна или правоъгълна, това предполага, че ще се впише добре в по-модерен тип интериор с изчистени прави линии може да разгледате сериите ORGANIC, GAMMA, NIVA, BETA, SOLO, VIA и PLAZA.

Заоблената форма е типична за класическия и ретро интериора, макар, че има изключения. Може да я намерите в няколко серии с различни цветове в каталога на ВЕМЕТА.

 

ЦВЕТОВЕТЕ

Относно цветовете сериите с аксесоари в хром са почти винаги в два варианта лъскав хром и мат. Лъскавият хром обикновено изпъква повече и може да бъде използван за акцент, докато матираният е по-дискретен.

Ако банята ви е в модерен или индустриален стил, може да заложите на модерното черно, в комбинация със същия цвят батерии и профил на душ кабината, например. Може да изберете между няколко серии NERO, GALLA, HEMATIT, GRAPHIT или DARK.

Златните аксесоари са подходящи за класически бани с мрамор или камък и са, като малко бижу. Те също могат да бъдат лъскави или мат.

Не правете компромис с качеството. Инвестирайте в аксесоари, за които сте сигурни, че ще издържат на влага и всекидневна употреба и ще функционират безпроблемно дълго във времето . И за да не се отклоняваме от темата за дизайна, да кажем, че качествените аксесоари винаги изглеждат по-добре.